Засідання Правління Українського союзу промисловців і підприємців.

Засідання Правління Українського союзу промисловців і підприємців.

14 листопада 2008 року Директор УАМ В.І.Павлов відвідав засідання Правління Українського союзу промисловців і підприємців.

Відкрив засідання народний депутат України Анатолій Кирилович Кінах, виступили: Голова Ради підприємців Оксана Петрівна Продан, Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Ващенко Костянтин Олександрович, Президент Центру антикризових досліджень Жаліло Ярослав Анатолійович, Генеральний директор ВАТ «Миколаївський домобудівний комбінат». На засіданні Правління успп були присутні керівники та виконавчі директори регіональних відділень, керівники галузевих об`єднань, громадських організацій, колективні члени успп і представники ЗМІ.

Під час своєї доповіді Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва К.О. Ващенко сказав: «Ми зараз стикаємось з трьома ризиками:
1. Політизація процесу боротьби з кризою.
2. Ризик посилення фіскально-адміністративного тиску (потрібно провести оптимізацію податкової бази).
3. Криза ліберальної ідеї (небезпека прийняття невірних рішень, необхідність досконалої перевірки антикризових рішень, що будуть прийняті)».

«Які б антикризові закони ми зараз не приймали, головний антикризовий закон зараз – це Проект бюджету на 2009 рік», – сказав він.

Президент Центру антикризових досліджень Жаліло Ярослав Анатолійович визначив те, що можуть зараз (в умовах ситуації, що склалась в економіці країни) зробити українські промисловці та підприємці:

1. Блок питань, пов`язаний з антиінфляційною політикою:
- розвиток системи роздрібної торгівлі,
- розвиток системи збору, зберігання та транспортування сільськогосподарської продукції,
- розвиток системи енергозбереження.
2. Блок питань, пов`язаний з кредитуванням.
3. Блок питань фіскального характеру.
4. Блок питань, пов`язаний з імпортом:
- Підвищити ефективність системи контролю за якістю продукції, що імпортується.
5. Блок питань, пов`язаний з імпортом.

Голова Ради підприємців Оксана Петрівна Продан переказала теплі слова від Прем`єр-міністра України Юлії Володимирівни Тимошенко та бажання підтримати пропозиції, що будуть прийняті на Засіданні правління успп. Оксана Петрівна звернулась до присутніх: «Всі гілки влади зараз, нажаль, працюють окремо одна від одної. Нам треба консолідувати свої зусилля. Малий та середній бізнес гнучкий, тому треба зберегти ті кадри, які ви ростили та плекали.»

Меблева галузь України це в основному малий та середній бізнес, тому участь представників Української Асоціації Меблевиків в засіданнях успп спрямована на те, щоб якісно представити інтереси галузі в цілому та окремих її компаній на рівні держави.

Підприємці дуже стурбовані тим, що відбувається в країні. Вони готові допомогти державі підвищити експортний потенціал України, а для цього потрібно якщо не допомогти, то хоча б не заважати їм працювати кожному в своїй галузі. Держава повинна створити зручні для підприємців та промисловців умови ведення бізнесу. І вони допоможуть! Тому, що вони – виробники, а виробництво – це основа здорової економіки країни.
Идентификатор: 388