Держкомлісгосп: Українське лісове господарство буде адаптоване до європейських стандартів

Відбулося засідання робочої групи Держкомлісгоспу України, на якій розглянуто питання основних напрямків стратегічного розвитку лісового господарства та методів їхньої реалізації.

У засіданні взяли участь провідні науковці галузі, начальники базових обласних управлінь, Укрдержліспроекту та інших проектних організацій, директори окремих лісогосподарських підприємств, представники Світового банку, громадських організацій та ЗМІ.

Головна мета, яку було поставлено перед учасниками робочої групи –відійти від стереотипів і визначити основні напрямки стратегії розвитку галузі для забезпечення ефективного управління лісовим господарством, враховуючи підходи та досвід європейських країн.

Під час засідання обговорювались питання системи управління лісовим господарством з врахуванням державної, комунальної та приватної власності на ліси; підготовки нормативних та законодавчих змін; сприяння розвитку вітчизняного ринку деревообробки та забезпечення сировиною; щодо змін до проекту Податкового кодексу України; про сприяння розвитку інвестицій у лісове господарство; забезпечення форм і методів контролю за веденням лісового господарства.

У результаті наради було сформовано пакет пропозицій, який зараз проходить опрацювання та обговорення із залученням широкого кола працівників галузі.
Идентификатор: 844