Інклюзивний стіл IKEA отримав Red Dot Award
Фото: Inter IKEA Systems B.V.

Інклюзивний стіл IKEA отримав Red Dot Award

Дизайнери IKEA Маріанна Хагберг (Marianne Hagberg) і Кнут Хагрег (Knut Hagberg) розробили інклюзивний стіл OMTÄNKSAM для людей із різними потребами. Дизайн отримав нагороду Red Dot Award 2019 Winner. Red Dot Award — це міжнародний конкурс, журі якого обирає найкращі дизайни року.

Стіл призначений для полегшення життя тим, хто потребує допомоги. Дизайнери опрацювали питання інклюзивності та розумних рішень. Наприклад, матова поверхня приємніша для очей, оскільки відбиття світла низьке. Вона стійкіша до подряпин і її легше доглядати.
Поверхня і край стільниці виготовлені з різних матеріалів, тому контур столу чіткий. Стільниця не має гострих кутів. Також дизайнери розробили просту збірку меблів. Кожна нога кріпиться до стільниці за допомогою одного з’єднувача й не вимагає використання додаткових інструментів.

Читайте ще: Перші в асортименті IKEA кухонні фасади виготовлені з відходів

Стіл є частиною колекції OMTÄNKSAM, завданням якої було вивчити і запровадити інклюзивний дизайн. Продукція розроблена для клієнтів незалежно від віку або стану. Основою меблів та аксесуарів є ергономіка, безпека та розумність.



Цього року нагороду Red Dot Award в IKEA також отримали динамік SYMFONISK, вулична софа BRUSEN, настільний світильник SVALLET, витяжка FOKUSERA, духовка FINSMAKARE і мікрохвильова піч FINSMAKARE.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 2992