Для українських виробників меблів підготовлений огляд меблевого ринку Англії
Фото: manchesterfurnitureshow.com
Стенд на англійській меблевій виставці Manchester Furniture Show, яка в 2019 році пройде з 14 до 16 липня

Для українських виробників меблів підготовлений огляд меблевого ринку Англії

З 13 до 16 липня відбудеться урядова торгова місія українських виробників меблів до Великої Британії. Активну участь у підготовці взяли Українська асоціація меблевиків, USAID та ДУ «Офіс із просування експорту України». Для учасників місії провели консультації з асортименту, зустрічей та ділового етикету. Також фахівці Офісу підготували огляд ринку меблів в Англії.

Згідно з дослідженням, у Британія має найменші за площею помешкання в Європі через високі ціни на нерухомість (обмежена площа для будівництва). За даними національної статистики Англії, середня площа становить 76 м2. Наприклад, за даними Держстату України в січні-березні 2019 року середній розмір нового житла склав 94 м2. Тому, просуваючі свої меблі до Великобританії, слід враховувати чинник простору. За прогнозами Euromonitor International, попит на великогабаритні меблі знизиться.

Через економічну невизначеність навколо Брекзіту зростання доходів уповільнюється. Це збільшить частку сегменту з низькими доходами.
Фахівці вважають, що доходи будуть нерівномірно розподілені між різними соціальними групами. Це створить ринкові можливості для бізнесів, які орієнтуються на сегменти споживачів із високими й низькими доходами.

Ринок меблів для приміщень Англії дуже конкурентний. Наприклад, IKEA, лідер за продажем на англійському ринку, займає 9%, а загальна ринкова частка ТОП-10 виробників становить лише 21,3% (дані за 2017 рік).

Найбільшу частку в продажах складають меблі для спалень, для сидіння та кухні. За прогнозами Euromonitor International, найвищу динаміку продажів продемонструють меблі для зберігання та кухні.

Серед сучасних тенденцій — вибір природних матеріалів, придбання матраців. Через тренд цінності гарного сну споживачі готові купувати більш якісні та дорогі матраци.
Повний огляд можна знайти на сайті Офісу з просування експорту України (pdf).

Ще: Як використовують вітальню англійці

За підсумками 2018 року найбільша частка імпорту припала на меблі для сидіння та каркасні меблі. Частка українських меблів була невелика. Україна експортувала каркасні меблі й матраци.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3021