Тепер можна інвестувати у закордонне представництво без обмежень
Фото: mahno.com.ua
Студія Sergey Makhno Architects представила свій предметний дизайн на міжнародній дизайн-виставці iSaloni.Salone del Mobile.Milano 2019

Тепер можна інвестувати у закордонне представництво без обмежень

Національний банк скасував ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном. З липня 2019 року ліміт у розмірі до 2 мільйонів євро на рік інвестицій за кордоном перестав діяти.
Компанії можуть без обмежень переводити кошти безпосередньо іноземні підрозділи. Однак діятимуть додаткові вимоги щодо валютного нагляду за такими операціями. Зокрема, компанії повинні обґрунтувати необхідність такої операції. Кошториси та інші документи подаються банкам.

Лібералізація не поширюється на перерахування грошей до країн-агресорів, тобто до Росії, та офшорів і країн, що не виконують рекомендації FATF (міжнародні стандарти з протидії відмиванню доходів та фінансуванню тероризму і розповсюдженню зброї масового знищення).

Читайте ще: Для українських виробників меблів підготовлений огляд меблевого ринку Англії

Національний банк у звіті зазначив, що буде прямувати до повної свободи валютних операцій. Серед запланованих послаблень — заміна тотального валютного контролю ризик-орієнтованим наглядом. Принцип його роботи — «більше ризиків – більше уваги, менше ризиків – менше уваги».
Заходи щодо захисту валютного ринку вводилися до 2016 року і були зумовлені кількома хвилями значної девальвації гривні через підтримку фіксованого курсу гривні впродовж 2010‒2013 років, анексію Криму Росією та початок війни на Сході.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3026