FSC відкликав свій сертифікат у росії та білорусі, але із затримкою на місяць
Фото: FSC

FSC відкликав свій сертифікат у росії та білорусі, але із затримкою на місяць

Лісова опікунська рада (FSC), яка маркує деревину на засадах екологічної та соціальної відповідальності, відкликала свої сертифікати у росії та білорусі до перемоги України. Однак це рішення набуде чинності лише 8 квітня 2022 року. А FSC Україна вважає, що воно мало б вступити в дію негайно, уточнює DECOR.ua.

Згідно з офіційною заявою на сайті FSC, Міжнародна рада директорів FSC погодилася призупинити дію всіх торгових сертифікатів у росії та білорусі та заблокувати постачання контрольованої деревини з цих країн.
Це означає, що деревина та лісова продукція з цих країн не може використовуватися в продукції FSC або продаватися як FSC сертифікована в будь-якій точці світу, доки триває збройний конфлікт.

Для продовження охорони лісів у росії, FSC дозволить лісоуправлінням зберегти сертифікацію, але без дозволу на торгівлю або продаж деревини як FSC-сертифікованої.

Продукція з маркуванням FSC інформує споживача про те, що деревина, яка використовується для виробництва, походить із лісів, які будуть відновлені після рубки.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Идентификатор: 3228