У найближчі роки в Росії темпи зростання ринку м`яких меблів знизяться до 7%
Фото фабрики `КАЛИНКА`

У найближчі роки в Росії темпи зростання ринку м`яких меблів знизяться до 7%

За оцінкою «Експрес-Огляд», обсяг виробництва м`яких меблів в Росії в 2010 році збільшився майже на 20% в натуральному вираженні. При цьому зростання відзначений по всіх розглянутих видів м`яких меблів: дивани, кушетки, софи, дивани-ліжка, крісла, крісла-ліжка, інші м`які меблі.

Більше третини всіх м`яких меблів в Росії виробляється в Центральному федеральному окрузі, переважно в Москві, Московській області, Ярославськії і Рязанській областях. На другому місці за обсягом виробництва м`яких меблів - Приволзький ФО, на третьому - Північно-Західний.

Незважаючи на зростання виробництва, експорт м`яких меблів з Росії скоротився. Імпортна продукція на російському ринку м`яких меблів становить істотну частку. За 2010 рік обсяг імпорту збільшився як у вартісному, так і в натуральному вираженні. Найбільші експортери м`яких меблів до Росії - Китай та Італія.

За оцінками експертів, ринок м`яких меблів - один з тих сегментів ринку меблів, які менше постраждали під час кризи 2008-2009 років. На відміну від всього ринку меблів, ринок м`яких меблів в 2010 році практично досяг докризових показників. Цьому сприяла реалізація відкладеного споживчого попиту на м`які меблі, перш за все, в економ-сегменті. За оцінками аналітиків, ринок м`яких меблів продовжить докризову тенденцію, темпи зростання ринку почнуть поступово знижуватися і до 2014 року складуть 7%.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 1044