Частка експорту в обсязі виробленої в Україну меблів складає 15-20%
Фото Photl.com

Частка експорту в обсязі виробленої в Україну меблів складає 15-20%

За даними дослідження `Ринок меблів України`, підготовленого МА `Навігатор`, меблі українського виробництва продається в 57 країнах світу і частка експорту в обсязі всієї продукції, виробленої в Україні, становить 15-20%. У фінансовому еквіваленті це близько 450 млн дол США. Однак, для виробників стандартної серійної меблів, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю, основним ринком як і раніше залишається Росія. А виробники ексклюзивних меблів ручної роботи продають свої вироби в Польщу, Німеччину, Словаччину, Швейцарію та США.

Чималу роль в конкурентоспроможності української експортної меблів відіграє ціновий фактор: зарубіжні аналоги меблевої продукції найчастіше на 40-70% дорожче. І все ж основними факторами конкурентоспроможності українських меблів на зарубіжних ринках є власне високоякісна сировина (деревина) і дешева робоча сила, що дозволяє організувати всередині країни повний цикл виробництва.

Основними експортерами в регіональному розрізі є Київська, Харківська, Дніпропетровська, Львівська, Волинська та Закарпатська області. Причому українські меблевики експортують продукцію як під власними брендами, так і під торговими марками своїх зарубіжних партнерів.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 1161