Влада хоче ввести мораторій на експорт лісо-та пиломатеріалів
Photl.com

Влада хоче ввести мораторій на експорт лісо-та пиломатеріалів

У жовтні цього року на розгляд комітету з питань екологічної політики був поданий новий законопроект про заборону вирубки лісів і введення мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів під номером 11311 від 08.10.2012.

Згідно з положеннями закону, планується ввести мораторій на вирубку і експорт деревини на 10 років. Протягом цього періоду вибіркові, поступові та суцільні рубки можна проводити тільки для внутрішнього ринку, а вивозити за кордон деревину тільки у вигляді готової продукції: меблі і готових виробів.

Для внутрішнього ринку передбачається рубка пошкоджених, усихаючих та інших насаджень, які вимагають термінової рубки за своїм станом, і насадження, які вийшли з підсочування. Під суворою забороною залишається вирубка лісів першої групи захисності, функції яких спрямовані на захист гирла річок, створення оздоровчої або заповідної зони і т. д.

Щоб уникнути руйнування природного шару грунту, в законопроекті виділений пункт, який говорить, що проводити трелювання та рубку в горах можна тільки вибірково і тільки в зимовий період.
Ідентифікатор: 1474