«Теплий стілець» приніс визнання для своїх творців
Фото: www.design-bouillon.jp

«Теплий стілець» приніс визнання для своїх творців

Молоді японські дизайнери зі студії «Bouillon» виграли другий приз на SaloneSatellite після розробки нового типу — стільця, який зігріває.

«Люди потребують примітивного і простого дизайну для адаптації їх сучасного життя». Ця теза стала відправною точкою для ідеї, реалізованої Шунья Хатторі і Хірокі Насу — стільця-грілки «Warm stool». Вони запропонували меблі, яка покликані досліджувати нову можливість кераміки, яка використовується в побуті. Надихнувшись традиційним японським керамічним чайником для заварювання зеленого чаю, дизайнери створили сидіння, яке працює як пляшка з гарячою водою. Гаряча вода заливається в круглий отвір, який потім закривають пробкою. Сидіння поміщає на дерев'яну основу — норвезька береза.
Якщо для створення основи-грілки використовували традиційну японську сировину, то для дерев'яних ніг японська береза ​​не підійшла, оскільки стовбури не ростуть прямими.

Журі відзначили стілець за унікальність: інноваційна подача традиційної сировини і створення об'єкта, якого досі не існувало.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 2552