Для цифрового текстильного друку прогнозують дворазове зростання

Олена Сердюк 28 листопада 2016 р. о 10:44

Аналітики компанії Smithers Pira, котра спеціалізується на аналізі ринків пакування, паперу та друку, прогнозують суттєве зростання для цифрового текстильного друку. У публікації зазначено, що з 2016 по 2021 роки ринок очікує ріст на 12,3% в середньому на рік: з 1,17 млрд євро до 2,42 млрд євро.
Аналітики вважають, що об’єм тканин із цифровим друком виросте від 870 млн м2 у 2016 році до 1,95 млрд м2 у 2021 році, майже в два рази. Дані підкріплені аналізом суміжної області — ринок світового споживання чорнила теж зросте.

Джастін Ховард, автор доповіді, відзначає, що зростання проходить привабливими темпами для інвесторів і великих корпорацій. Про це свідчить важливі злиття та поглинання конгломератами з Японії та США за останні два роки.

У 2016 році цифровий друк у текстильній промисловості займе 2,8% від загального обсягу. Але великі поліграфічні компанії не стоять осторонь і виявляють інтерес до текстильного сегменту, сприяючи розвитку нових бізнес-моделей.

Найбільше прискорення в досліджувальний період очікують на ринку текстилю для одягу, також швидкими темпами буде зростати домашній текстиль.

Читайте також: Поліграфісти запропонували «роздруковувати» індивідуальні рішення

У дослідженні відмітили існування тенденції скорочення глобальних ланцюжків постачать. У цьому контексті для Європи була вигідна Турція на противагу Азії, але, ймовірно, перенесення буде скасовано або відкладено в короткостроковій перспективі через політичну ситуацію в країні.

Останні новини розділу