Розробили відповідальний стілець, який зменшує вплив на навколишнє середовище

Олена Сердюк 9 листопада 2018 р. о 12:08

Axyl – колекція, що складається зі стільця для кав'ярень та барного стільця. Бенджамин Хубер (Benjamin Hubert), англійське дизайн-агентство Layer, переосмислив на сучасний лад знайомі лінії сидінь. Оригінальна форма отримала позачасовий вигляд і дизайнерську премію Red Dot Award: Best of the best. Як відображення свого часу, колекція є прикладом стійкості всіх її компонентів. Концепція основана на строгому використанні переробних матеріалів.

Y-подібна рама, виготовлена з переробленого алюмінію, який використовує лише 5% енергії, необхідної для створення нового алюмінію.
Корпус виготовляється з різних перероблених матеріалів — відходів меблевої промисловості. Використовуються вторинна деревина та пластик.

Читайте також:
Британська дизайнерка візуалізувала сміття


Колекція є модульною. Усі її компоненти механічно з'єднуються. Кожен елемент знімається, пакується для компактного транспортування і, після закінчення життєвого циклу, розбирається для повторного використання.

Гнучкість колекції виявляється в здатності змішувати різні поверхні, кольори та елементи. Компанія Allermuir зазначає можливість створення понад 100 моделей.

Останні новини розділу