Stora Enso приєдналася до виробництва текстильного волокна з целюлози

Stora Enso приєдналася до виробництва текстильного волокна з целюлози

Stora Enso, що спеціалізується на відновлювальних матеріалах для пакування, біоматеріалах, дерев’яних конструкціях та папері, приєдналася до партнерства H&M, IKEA та Ларса Стігссона (Lars Stigsson) для розробки текстильних волокон. Компанія увійшла до спільного підприємства TreeToTextile AB. Воно було засноване у 2014 році і спеціалізується на розробці нових текстильних волокон стабільним способом з привабливим рівнем витрат.

Розширення партнерства, на думку компаній, допоможе досягти промислового рівня виробництва. З цією метою планується побудувати демонстративний завод на одному зі скандинавських об'єктів Stora Enso.

Для створення волокна використовується лісова сировина. Целюлоза регенерується в текстильне волокно. Під час виробництва використовується менше енергії та хімічних речовин. Технологія була протестована на пілотній лінії у Швеції.

Як зазначив Ларс Стігссон, винахідник і підприємець: «Цікаво спостерігати, як ідея використання лісових ресурсів для більш стійкого текстилю перетворилася з лабораторного зразка на комерційно життєздатний продукт всього за кілька років».

Читайте також: У Європі запустили найбільший біокомпозитний завод

IKEA та H&M планують використовувати волокна в своїх продуктах, але метою для партнерів є виведення розробки на глобальний ринок.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 2960