Меблевики планують створити кластер
Фото: УАМ

Меблевики планують створити кластер

У липні Українська Асоціація Меблевиків (УАМ) та «Кроноспан УА», найбільший у країні виробник плит із деревини, представили для Мінрегіону та Київської обласної державної адміністрації проєкт кластерного розвитку меблевої галузі.

Запропоновано концепцію кластерів у Нововолинську, Рівному та логістичного хабу в Калинівці Київської області. Мета — створити промислові зони з доступними тарифами на утримання виробничих потужностей поблизу великих міст. Наприклад, «Кроноспан УА» планує побудувати новий завод на Рівненщині.
Також для успішної роботи українським виробникам потрібна якісна вітчизняна сировина за помірними цінами.

УАМ підкреслює, що на законодавчому рівні необхідне розроблення національної програми кластерного розвитку. Не вистачає розвитку індустріальних та технологічних парків, інвестиційних проєктів із виробництва нової продукції з експортним потенціалом.

Читайте ще: Доступна інтерактивна карта об'єктів переробки деревини

Після зустрічі представники зазначених областей попередньо схвалили загальний план дій. Й УАМ підписала меморандум із Київською Обласною Державною Адміністрацією, профільними навчальними закладами та кластероутворюючими підприємствами галузі. Також до 25 серпня 2020 року Асоціація проводить опитування підприємців щодо очікувань від роботи меблевих кластерів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3116