Український стійкий пластик для інтер’єрів отримає грант від ЄБРР

Олена Сердюк 23 вересня 2021 р. о 16:52

Українська компанія The Good Plastic Company (Зе Гуд Пластик Компані) стала однією із шести переможців, які отримають грант від ЄБРР та ЄС. Вони взяли участь у проєкті «Кліматичні Інноваційні Ваучери», у рамках якого ЄБРР та ЄС надають гранти малому та середньому бізнесу на розроблення та впровадження кліматичних технологій. Заступниця голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Ірина Кравченко привітала компанію на церемонії нагородження, яка відбулася 16 вересня 2021 року.

The Good Plastic Company пропонує декоративні панелі з переробленого пластику для виробництва меблів, дизайну інтер’єру, архітектури та будівництва. Вироби виготовляються з монопластику: полістиролу (PS/HIPS), поліпропілену (PP), полікарбонату (ПК), поліетилену (LDPE, HDPE), поліетилентерефталату (PETG), акрилу (PMMA) та ABS. Тому панелі легко переробляти.
Бізнес ґрунтувався на бажанні не перероблювати невеликі обсяги, а зробити щось велике. Масштабність закладена і в місію компанії: розв’язати проблему 400 мільйонів тонн пластикових відходів, які утворюються щорічно. Компанія працює вже три роки та має виробництво в трьох країнах: Нідерландах, Великобританії та Україні.

Грант від ЄБРР та ЄС буде використано на розширення виробництва високоякісних пластикових панелей із вторинної сировини. Щоби створити попит на вироби з переробленого пластику та уберегти цінний матеріал від потрапляння на звалища, в океани чи спалювальні установки.

Читайте ще: Вчені зробили водовідштовхувальний текстиль стійким

Україна приєдналася до проєкту «Кліматичні Інноваційні Ваучери» у 2017 році.

Останні новини розділу