Україна займає 8-е місце в Європі за лісистістю, - Держкомлісгосп

Україна займає 8-е місце в Європі за лісистістю, - Держкомлісгосп

Україна займає 8-е місце серед країн Європи за лісистістю. Про це голова Державного комітету України лісового господарства Микола Шершун повідомив в інтерв`ю "Урядовому кур`єру". За його інформацією, лісистість в Україні становить 15,7% від території держави при необхідних 20%. Для того щоб досягти такого показника, необхідно створити ще понад 2 млн га нових лісів, із них у степовій зоні - 1 млн га.

М.Шершун повідомив, що у системі діє 2245 розсадників загальною площею 5,1 тис. га. Завдяки їм щороку можна вирощувати понад 1 млрд штук стандартного садивного матеріалу і створювати близько 150 тис. га нових лісів.

Минулої весни працівники галузі створили 43,3 тис. га лісів, у тому числі нових - 22,5 тис. га. Планові показники виконані на 108%.

Запас деревини в лісах України оцінюється в межах 1,8 млрд куб. м. "За півстоліття лісистість держави зросла майже в 1,5 разу, запас деревини - в 2,5 разу. Загальний щорічний приріст сягає 35 млн куб. м, тобто відбувається поступове збільшення її запасу", - повідомив М.Шершун.

http://www.rbc.ua/
Ідентифікатор: 780