«Черкаське лісове господарство» підтвердило свою екологічну та соціальну відповідальність
Фото: lis-ck.gov.ua

«Черкаське лісове господарство» підтвердило свою екологічну та соціальну відповідальність

Як повідомляють у прес-центрі «Черкаського лісового господарства», підприємство отримало міжнародний сертифікат FSC. Аудит провела міжнародна організація Forest Stewardship Council і підтвердила екологічну та соціальну відповідальність під час управління черкаськими лісами.

Аудитори перевіряли підприємство за 10 принципами невиснажливого лісокористування та 70 критеріями сталого ведення лісового господарства, що враховують охорону довкілля, збереження біологічного різноманіття, інтереси працівників та місцевого населення. Сертифікат видається на п'ять років зі щорічним підтвердженням відповідності. Мінімум раз на рік аудитори мають право перевірити виконання зобов`язань.

Читайте також Закарпатська область повернула FSC сертифікацію

Підприємство реалізує свою необроблену деревину (пиловники, рудстійки) і на аукціоні через Товарну біржу, також пропонує фансировину, яка використовується для виробництва шпону, будівельний ліс, залізничні шпали тощо. Серед порід переважають дуб, сосна і ясен.

Лісова сертифікація набуває все більшої ваги у світовій торгівлі лісоматеріалами. Прихильники намагаються перевести її з області маркетингових і конкурентних переваг до необхідної умови ведення бізнесу на ринку деревини.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 2819