IKEA планує відновлювати ліси
Фото: Inter IKEA Systems BV 2019

IKEA планує відновлювати ліси

Inter IKEA Group планує виділити 200 млн євро на зменшення вуглецевого сліду компанії. Як повідомляє прес-центр компанії, це прискорить переорієнтацію компанії на клімат-позитивний бізнес.

Інвестиція розподілятиметься у двох напрямах: використання відновлюваної енергії та виведення вуглецю з атмосфери за допомогою лісовідновлення.

Метою 2030 року є використання 100% відновлюваної енергії для опалення, охолодження, електропостачання тощо.

За іншим напрямом будуть відбиратися та фінансуватися проєкти, спрямовані на лісовідновлення та відповідальне управління лісами. IKEA співпрацюватиме з партнерами для досягнення масштабу та максимального ефекту. Планується врахувати більш широкий аспект землекористування та включити заходи боротьби з вирубкою лісів та підтримки відновлення деградованих земель.

Читати ще: IKEA обрала логістичну компанію для київського магазину

Україна також оголосила мету збільшити лісовий покрив до 20%. Про це заявив Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький під час наради з керівниками територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів України.

Для довідки.
Відкриття київського магазину IKEA нового міського формату було заплановано на 2019 рік і відкладається через затримку відкриття київського ТРЦ Blockbuster Mall. За словами Вагіфа Алієва, власника Blockbuster Mall, договір між ТЦ та IKEA вже підписаний. Але в соцмережах мегамолу серед анонсів нових магазинів IKEA ще не було.
Також мережа торгових центрів «Епіцентр» активно розвиває меблевий напрям та переобладнує меблеві відділи в Центри Меблів у форматі «магазин у магазині» з окремою вивіскою.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3075