В третьому кварталі Держлісагенство збільшує обсяги необробленої деревини і ціни
Фото dklg.kmu.gov.ua

В третьому кварталі Держлісагенство збільшує обсяги необробленої деревини і ціни

Держлісагенство прийняло рішення у третьому кварталі суттєво збільшити обсяги необробленої деревини: до продажу представити 683 тис. м3, з яких 483 тис. м3 техсировини і баланси хвойних і м`яколистяних порід, 130 тис. м3 техсировини і баланси твердолистяних порід і 70 тис. м3 фансировину.

Таке рішення було прийняте, оскільки, не зважаючи на те, що на попередніх аукціонах деревина не була викуплена в повному об’ємі, до агентства надходили скарги, що виробничі потреби плиткових і фанерних підприємств не були забезпечені в повному обсязі.

«У разі, якщо представниками деревообробної галузі знову не будуть викуплені повні обсяги пропонованої необробленої деревини, ми будемо мати можливість реалізувати вільні обсяги на зовнішній ринок за цінами, що в середньому на 35% вищі за внутрішні», - сказав Голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець.

Також забезпечення системного розвитку галузі лісового господарства України вимагає вкладати додаткові кошти, тому на аукціоні третього кварталу будуть підвищені ціни в середньому на 35% до 235 грн. за м3.
Ідентифікатор: 1014