Імпорт меблів в Росії в 2010: 1 / 4 офісних меблів - китайська

Імпорт меблів в Росії в 2010: 1 / 4 офісних меблів - китайська

Ринок офісних меблів у Росії почав розвиватися з ростом числа комерційних організацій. До кризи темпи зростання продажів збільшувалися в геометричній прогресії. Однак у 2009 році, у зв`язку з кризою, ринок скоротився на третину.

Статистичні дані 2010 р. показують початок відновлення офісного сегмента ринку меблів: зростання в порівнянні з попереднім роком склало більше 40%, причому більше за інших виріс сегмент м`яких офісних меблів. Тим не менш, в 2010 році ринок не повернувся на рівень 2008 року.

Лише мала частка виробленої в Росії меблів йде на експорт, більша частина якої - необбиті меблі для сидіння і дерев`яні офісні меблі. Незважаючи на те, що поставки меблів з-за кордону, також як і внутрішнє виробництво, зросли, загальна питома вага іноземних товарів на російському ринку трохи скоротився. Це пояснюється тим, що темпи зростання обсягу випуску офісних меблів у Росії перевищили кількість ввезеної продукції.

Структура імпорту офісних меблів у порівнянні з 2009 р. змінилася: суттєво зросли поставки з Китаю. Тепер близько чверті іноземної продукції на російському ринку - китайського походження. На тлі посилення конкуренції з боку відносно дешевих товарів і зростання попиту на них, на 10% скоротився імпорт меблів з Італії.

За прогнозом «Експрес-Огляд», після збільшення 2010 р. темпи зростання офісних меблів трохи знизяться і до 2014 р. не будуть перевищувати 9%.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 1062