Обсяг російського ринку ДСП в 2010 році збільшився на 18% і склав 5,2 млн м. куб.

Обсяг російського ринку ДСП в 2010 році збільшився на 18% і склав 5,2 млн м. куб.

У жовтні 2011 року DISCOVERY Research Group провело дослідження російського ринку деревних плит і фанери. Виробництво деревних плит - один з найбільш динамічно розвиваються сегментів деревообробної промисловості. Динамічний розвиток російського ринку деревних плит і фанери в останні роки пов`язані зі зростанням попиту з боку споживають виробництв, в першу чергу, будівельної галузі та меблевої промисловості.

За підсумками 2009 року, вплив кризи на найбільших гравців ринку виявилося нерівномірним - частина підприємств із застарілою технологічною інфраструктурою повністю припинила свою діяльність, інша частина направила зусилля на оптимізацію бізнес-процесів і розширення асортименту.

У сформованих умовах у кращому становищі перебувають великі недавно побудовані заводи ДСП, МДФ і ДВП, оснащені лініями з безперервними пресами в поєднанні з іншим сучасним обладнанням. З урахуванням низької вартості сировини та енергоресурсів продукція має конкурентні переваги, в тому числі і на зовнішніх ринках.

Можна стверджувати, що перспектива розвитку підгалузі деревних плит пов`язана саме з будівництвом заводів великої одиничної потужності - від 300 до 700 тис.м3/рік на базі технологічних ліній з безперервними пресами. Поступово буде витіснятися обладнання з періодичними пресами (багатоповерхові піддонника і з бесподдонной завантаженням, двох-поверхові і одноповерхові) за аналогією з процесами в Західною Європою і Північною Америкою за минулий за 10-річний період.

Розрахунки показали, що обсяг ринку ДСП склав в 2009 р. 440 000-XX-XX Показати телефон4400000 м. куб., А в 2010 році ринок збільшився на 18% і склав 5,2 млн м. куб. Обсяг ринку ДВП склав в 2009 р. 308 млн м. кв., А в 2010 році ринок збільшився на 16% і склав 358 млн м. кв.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 1114