Знаменитий італійський архітектор Лука Скакетті провів майстер-клас в Києві
Фото КМКЯ

Знаменитий італійський архітектор Лука Скакетті провів майстер-клас в Києві

Вперше в Україні 15 березня на Київському міжнародному меблевому форумі (KIFF) в рамках проекту Ukrainian Design Days відбувся майстер-клас Луки Скакетті - італійського архітектора, проектувальника, професора Міланського політехнічного університету.

У своєму виступі майстер акцентував увагу на питаннях взаємодії дизайну та архітектури, представивши українським дизайнерам італійський досвід.

Лука Скакетті повідав про ментальні особливості італійського дизайну, які грунтуються на вмінні з однаковим натхненням прийматися за різні проекти, часом зовсім далекі один від одного: «Справжній майстер запросто вкладе свій багатий архітектурний досвід у створення стільця або столу і це буде шедевром». Студія Луки Скакетті в Мілані працює над проектами різних масштабів - міськими кварталами, віллами, готелями, предметами декору і меблів.

За словами Скакетті, італійське мистецтво успішно поєднує традиції і сучасність, італійці вважають сучасні технології та досягнення - продовженням традицій. А гармонійне поєднання в роботі архітектора різних традицій і напрямків - ознака високої якості.

«В основі моєї елегантності стоїть пошук - нових ідей, рішень, думок», - так Лука Скакетті пояснює свій принцип роботи. Важливим фактором при створенні проекту Скакетті вважає привнесення національних традицій: «Перш ніж почати роботу над проектом в іншій країні, я ретельно вивчаю культуру цього народу - гуляю вулицями, спостерігаю за людьми, відвідую галереї, музеї, милуюся місцевою архітектурою. Мені потрібно зрозуміти ментальність цих людей, цієї країни, щоб зробити те, що їм буде максимально близьким і рідним. Найважче було в Китаї і Японії, так як ця азіатська культура надто далека від мене, європейця».

Лука Скакетті порадив дизайнерам і архітекторам приділяти увагу дрібницям. Як фахівець з мозаїчним панно, він порівняв будь-який дизайн-проект з його створенням: «Тут важливо все - сукупність елементів, деталі, аксесуари. Дизайнер цього - свого роду режисер, який по деталях збирає єдине».

Наостанок Лука Скакетті побажав українським фахівцям бути прогресивними, адже прогрес, на його думку, розвиває творчість, привносить нові тенденції, які потрібно грамотно використовувати, побажав натхнення, яке можна черпати не тільки з архітектури та дизайну, а навіть з прогулянок, театру, кіно. «Ідеї можуть приходити несподівано, тому потрібно бути особистостями, що постійно захоплюються, багато подорожувати і спілкуватися з людьми», - побажав він.

Київський міжнародний меблевий форум (KIFF) працює включно до 17 березня у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» (вул. Салютна, 2Б, Київ, Україна).

Організатор - Київський міжнародний контрактовий ярмарок.
Ідентифікатор: 1257