Німецькі дизайнери виплели меблі зі смоли
Фото: www.studionito.com/

Німецькі дизайнери виплели меблі зі смоли

Журі премії SaloneSatellite відмітили роботу німецьких дизайнерів — Ноль Аталай та Тобіас Юретцек. Завдяки поєднанню дизайну та ручної праці їх стілець Bobina забезпечив третю премію.

Дизайнери експериментували разом ще з 2008 року, але тільки у цьому році удосконалили деякі проекти і представили їх від студії Nito на платформі для молодого дизайну, у рамках Міланського тижня дизайну.
Призові меблі — стілець Bobina — виготовили зі смоляних армованих ниток. Для цього створюється просторова база, на ключових точках якої розташовують бобіни. А далі необхідні прядильні вміння: підігрітий матеріал намотують навколо бобін. Щоб орнамент вийшов візуально привабливим, нитки намотують у чотири шари в різних напрямках. Можна використовувати нитки різного кольору і створювати індивідуальні меблі. Коли намотування завершено, базу прибирають і додаються сидіння та ніжки.

Як зазначили дизайнери журналу Domus, на даному етапі створення однієї конструкції займає приблизно чотири години, але, як тільки база та процес будуть вдосконалені, часові рамки зменшаться.
Технологія лягла в основу серії меблів, серед яких не тільки стілець, але і крісло та журнальний столик.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 2557