У Європі впроваджується ефективне перероблення поліуретанових матраців
Фото: Evonik

У Європі впроваджується ефективне перероблення поліуретанових матраців

Виробник спеціальних хімічних речовин Evonik розробив процес перетворення гнучкої пінополіуретанової піни назад у вихідну поліолову сировину. Як повідомляє пресцентр компанії, новий процес гідролізної переробки має потенціал для досягнення циркулярності в промисловості гнучкої пінополіуретанової піни. Згідно зі звітом Європейської асоціації виробників гнучких пінополіуретанових блоків, щороку в Європі викидається близько 40 млн матраців. Більшість з них потрапляє на звалища, інші – спалюються, уточнює DECOR.ua.

Для розширення тестування нового процесу Evonik співпрацює з постачальником пінополіуретанових продуктів із доданою вартістю Vita Group. Новий процес гідролізу створює сировину, подібну до первинної за якістю та продуктивністю. І Vita Group випробувала перероблені поліоли з процесу гідролізу Evonik у кількох своїх застосуваннях для гнучкої піни.

Також нещодавно Dow у Франції запустили новий завод з переробки матраців RENUVA™. Це результат співпраці між Dow і ключовими гравцями на всьому життєвому циклі матраців: хімічним новатором Orrion Chemicals Orgaform, експертом зі збирання матраців Eco-Mobilier, постачальником рішень під ключ H&S Anlagentechnik і виробником пінопласту The Vita Group.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3219