Розробили матрац, який бореться з пролежнями самостійно
Фото: Tidewave R&D

Розробили матрац, який бореться з пролежнями самостійно

Норвезька компанія Tidewave R&D розробила рухомий матрац, який повертає людей з обмеженою рухливістю. Tidewave удосконалили концепцію 30-річної давності і випустили матрац, який замінить персонал лікарні або родичів у боротьбі з пролежнями. Це звільняє тих, хто піклується про людину, від фізичного навантаження та підвищує якість життя пацієнтів, уточнює DECOR.ua.

Коли пристрій увімкнено, матрац почне м’яко вигинатися у U-подібну форму. Це підвищує безпеку під час повороту, а також знижує тиск на тіло.
Після досягнення повністю вигнутого положення він почне рухатися вліво та вправо. Можна регулювати швидкість, нахил, час і напрямок руху.

Матрац вже є на норвезькому ринку. Наразі компанія готується до виходу на міжнародний ринок. Основними ринками збуту обрано Німеччину та Швецію.
Також знайшовся новий співвласник. Норвезька сімейна інвестиційна компанія DSD вирішила також вкладати гроші в здоров’я. А потреба в кращих товарах для лікування пролежнів, на думку компанії, зростає в геометричній прогресії з ростом кількості літніх людей і людей, які потребують догляду.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3218