Philips випускають нову розумну світлодіодну лампу
Фото: Philips

Philips випускають нову розумну світлодіодну лампу

Компанія оголосила про вихід світлодіодної лампи hue, яка дозволяє віддалено контролювати освітлення в приміщенні за допомогою додатка на смартфоні. Тільки за допомогою смартфона або планшета можна створювати різні сценарії освітлення, які будуть відповідати персонального розпорядку дня або супроводжувати життєдіяльність всієї родини.

За твердженням компанії лампа буде доступна тільки в магазинах офіційних дистриб`юторів. У Росії новинка очікується влітку 2013 року. Базовий комплект являє собою 3 світлодіодні лампи зі світловіддачею в 600 люмен (еквівалент 50 Ватт) і перехідник для домашнього Wi-Fi маршрутизатора. Для управління системою буде потрібно тільки встановити додаток.

Цифрові технології дозволили зробити продукт унікальним. Серед можливостей hue доступність зберігати колірні сценарії для кожної кімнати або задавати різне освітлення на певний час. Можна використовувати кольори картинки на телефоні, як палітру, і відповідно фарбувати приміщення.

У додатку вбудована функція LighRecipes - чотири рішення для відпочинку, читання, роботи або активної діяльності. Яскравість і відтінки білого задаються для кожного сценарію на основі дослідження компанії про вплив світла на людський організм.
Також додаток може контролювати і змінювати освітлення віддалено. Це дозволяє задавати сценарій не тільки при під`їзді до будинку, але і гарантує безпеку будинку під час відсутності в ньому мешканців.

Також Philips ведуть роботу над синхронізацією продукту з аудіо і відео системами. Ще в планах компанії використовувати можливості гео-локації, щоб hue включав світло при наближенні власника смартфона до будинку або відключав його при від`їзді.
Ідентифікатор: 1486