KIFF 2016: підсумки конкурсу "Інновація 2016"
УАМ
Розсувна система від Hawa

KIFF 2016: підсумки конкурсу "Інновація 2016"

Виставка KIFF 2016, що відбулася з 9 по 12 березня в столичній "Експо-Плазі" стала виставкою вражаючих позитивних відкриттів.
По-перше, український меблевий ринок продемонстрував стійку тенденцію до стабілізації.
По-друге, виставка показала – меблевому дизайну в Україні бути – українські меблевики і дизайнери починають за кроком привчати вітчизняного споживача до хорошого дизайну при оптимальному співвідношенні ціна/якість.

Крім того, виставка порадувала ще однією важливою тенденцією – компанії показали готовність не тільки виводити на ринок інноваційні продукти, рішення, технології, але і у сфері меблевого виробництва створювати на їх основі оригінальну і функціональні меблі. Саме пошуку таких рішень серед українських меблевих компаній присвячена була концепція конкурсу Української Асоціації Меблевиків «Інновація-2016», з успіхом проведеного на виставці KIFF 2016.

Конкурс відбувся у двох номінаціях: «Інновація в області матеріалів і технологій виробництва для меблевої промисловості» та «Інновація в сфері дизайну меблів (готових виробів)».

Обидві номінації зібрали широкий пул учасників, і, що характерно, всі предмети були дійсно інноваційними і оригінальними – це стосується, як комплектуючих та фурнітури, так і готових виробів.

В номінації «Інновація в області матеріалів і технологій виробництва для меблевої промисловості» були представлені:
1. Декор Loft Oak (компанія «Ескада-М»)
2. Меблеві фасади «Насолода дотику» («АГТ плюс»)
3. Меблевий фасад NIEMANN - АЛЮМІНІЙ («АГТ плюс»)
4. Меблевий фасад - КРИСТАЛ («АГТ плюс»)
5. Меблевий фасад NIEMANN - ШКІРА («АГТ плюс»)
6. Меблевий фасад - ВОДОСТІЙКИЙ («АГТ плюс»)
7. Розсувна система від Hawa – Concepta 40 («Меблеві Технології»)
8. Акрилові панелі Glaks з ефектом скла Murano («Меблеві Технології»)

В номінації «Інновація у сфері дизайну меблів (готових виробів)» взяли участь:
1. "ICE CUBE" - дизайнерське ергономічне рішення (Concept 21)
2. Комплект кухонних меблів "CHESTER" (Instyle)
3. Комплект кухонних меблів "ARTEX" (Instyle)
4. Концепт спальні і вітальні "Essence" (Embawood)

Високий рівень усіх конкурсних предметів, відповідальний підхід компаній-експонентів до конкурсу був настільки очевидний, що навіть для експертного журі в особі: видавця журналу «Prima Interior» Ірини Прими, архітектора і дизайнера Петра Шамилова «Pit Shamiloff Design», власника компанії «Еліо-Україна» Юрія Коростильова, технолога і викладача Навчального центру УАМ Василя Ширмана, власника меблевого Інтернет-магазину «МебельОК» Святослава Амеліна і представника «Компанія ТМ Дизайн» Андрія Колесника, було досить важко визначити переможця. Однак, журі зробило об'єктивну оцінку предметів, голоси були підраховані, а переможці – нагороджені пам'ятними статуетками на урочистій церемонії оголошення лауреатів конкурсу, яка відбулася 12 березня 2016 року.

Переможцями конкурсу "Інновація 2016" стали:
- Розсувна система від Hawa – Concepta 40 («Меблеві Технології») - номінація «Інновації в області матеріалів і технологій виробництва для меблевої промисловості»
- Дизайнерське ергономічне рішення "ICE CUBE" (Concept 21) - номінація "Інновації в сфері дизайну меблів (готових виробів)"

Приємно відзначити щодо переможців конкурсу той факт, що критерієм «інноваційний» вони відповідали на всі 100%, тобто відповідали основним критеріям конкурсу, і продемонстрували абсолютну функціональність і затребуваність на ринку – чим можуть похвалитися далеко не всі інноваційні рішення.

У цьому році, Правлінням Асоціації УАМ було прийнято рішення створити нову традицію, для того, щоб залучити до життя більше Асоціації компаній і до конкурсу «Інновація 2016» додати нову номінацію «Приз глядацьких симпатій», голосування за яку завершилося 18 березня. І тепер можемо оголосити результати.

Переможцями "Призу глядацьких симпатій"
конкурсу "Інновація 2016" стали:
- у номінації «Інновація в області матеріалів і технологій виробництва для меблевої промисловості» став Декор Loft Oak («Ескада-М»)
- у номінації "Інновація у сфері дизайну меблів (готових виробів)" абсолютним лідером став Комплект кухонних меблів "ARTEX" (Instyle)

Оскільки кожен предмет-учасник конкурсу зібрав велику кількість шанувальників, всі вони мали можливість віддати свій голос за улюблений предмет у форматі електронного голосування.

Від імені Української Асоціації Меблевиків від душі вітаємо наших переможців та учасників конкурсу та бажаємо успішного втілення найсміливіших ідей для демонстрації на майбутньому конкурсі «Інновація-2017».
А також запрошуємо активні та креативні українські меблеві компанії, що бажають взяти участь у конкурсі наступного року, стати членами команди Української Асоціації Меблевиків.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 2514