Торгова місія до Ізраілю
Українська Асоціація Меблевиків з торговою місією до Ізраіля за сприянням Офісу з просування експорту

Торгова місія до Ізраілю

З 23 по 25 липня 2018 року члени Української Асоціації Меблевиків взяли участь у Торговій Місії до Ізраїлю, організованій Офісом з просування експорту та під головуванням Степана Кубіва, Першого віце-прем‘єр-міністра/Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Торгова місія була організована у співпраці з Міністерством закордонних справ України / MFA of Ukraine. Програма фінансується в рамках ініціативи ‎#EU4Business за підтримки European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Вже зараз Україна має гарні показники розвитку торгово-економічних відносин з Ізраїлем. У 2017 році товарообіг між країнами склав $ 772,49 млн та збільшився на 14,7 % відносно 2016. Структура експорту у 2017 виглядала наступним чином:
  • зернові культури – 46,5 %;

  • чорні метали – 25,9 %;

  • насіння і плоди олійних рослин – 7,9 %;

  • залишки і відходи харчової промисловості – 4,8 %;

  • деревина і вироби з деревини – 1,7 %.

За 5 місяців 2018 Україна та Ізраїль наторгували вже на $ 387,50 млн, що 5,8 % більше за аналогічний період минулого року. При цьому Україна має позитивне сальдо у $ 207,20 млн.

Закладати фундамент для успіху цієї торгової місії Офіс з просування експорту за допомогою в тому числі Президента УАМ, Володимира Патіса, почали ще у квітні, коли з 22 меблевих компаній, лише 10 компаній мали шанс доєднатись до місіі. Офіс обрав бізнес консультанта, провів понад 15 індивідуальних співбесід з компаніями для визначення потенціалу, підготували понад 100 В2В зустрічей та Ізраїльсько-Українький бізнес-саміт.

Серед українських меблевих компаній, що взяли участь в торговій місії, більшість є членами УАМ: TopArt Nature of Art (екологічні дерев’яні меблі), Atelier Lilu (дизайнерські дитячі меблі), авторський дизайн м'ягких меблів від Elizabeth de la Vega, меблі під індивідуальний інтер’єр Vavilon, Pavlyk (закарпатські виробники столів та стільців), виробник внутрішніх дверей та дерев’яних панелей AGT plus, Mirt Company (класичні та контемпорарі інтер’єрні меблі), Eskada-M (виробник шпонованих плит, продуктами якого користується навіть хед-офіс Facebook в Лондоні).

Під час торгової місії меблевики брали участь в B2B зустрічах з ізраїльськими компаніями, в ході яких домовлялись про потенційні контракти, поставки, обговорювали тренди й смаки потенційних партнерів:
  • ізраїльтяни міняють меблі в спальні приблизно раз на сім років;

  • вони люблять природні елементи в декорі;

  • в тренді - кольори та текстури, які створюють теплу атмосферу, бажано мати відреставровані старі меблі, предмети, які несуть в собі «ностальгію»;

  • ізраїльтяни хочуть знову і знову «закохуватись» в свої будинки та квартири, тому часто змінюють свої домівки, додаючи нові деталі;

  • ще один тренд - зробити «море» в домі - блакитні кольори, легкість, пісок, прозорі меблі;

  • модно використовувати бетон, дерево, метал, скло.

Поради учасників торгової місії про те, на що варто звернути увагу українським виробникам меблів:
  • перевіряйте конкурентоспроможність своїх цін, меблі в Ізраїлі не є предметом розкоші, вони мають бути адекватними по ціні;

  • меблі мають бути функціональними, з цікавими дизайнерськими елементами та відповідати бажанням клієнта.

Також під час торгової місії група меблевих компаній направилась в Dan Design Сentre, в якому знаходяться понад 80 магазинів меблів та аксесуарів для дому. На візит української делегації вже чекали власники та керівники магазинів, які охоче відповідали на запитання та відкривали секрети продажів, дизайну й уподобань ізраїльтян.

Попереду в українських меблевиків ще безліч нових зустрічей та перемовин з ізраїльськими компаніями, а тому ми зичимо успіху й наснаги й хочемо подякувати членам #uafm за підвищення престижу українських меблів та достойне представлення бренду #furniture_of_ukraine в Ізраїлі!
@Export Promotion Office/Офіс з Просування Bank for Reconstruction and Development економічного розвитку і торгівлі of Ukraine in the State of Israel!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 2897