Вага офісного крісла зменшилася, але функціональність збереглася
Фото: Okamura

Вага офісного крісла зменшилася, але функціональність збереглася

Обертовий офісний стілець зробили легким. Менша вага позиціонується як цілеспрямований внесок у стійкість: для виготовлення стільця потрібно менше матеріалів. Крім того, його можна просто переміщати з однієї кімнати в іншу і легко переносити сходами.

Офісне крісло Cynara є результатом трирічного партнерства між японським виробником Okamura та європейськими дизайнерами: швейцарським дизайнерським агентством B4K Krob та Йоахімом Брюске (Ing-B, Німеччина). Розробляючи дизайн Cynara, Андреас Кроб та Йоахім обрали мінімалістичний стиль, щоби створити стілець, який би відповідав різним стилям інтер’єру та особистості.
Брюске розробив систему пружин, яка регулює тиск спинки на спину, щоби підтримувати широкий спектр типів статури. Спинка підтримує природну S-кривизну хребта і може бути нахилена під кутом до 12 градусів. Висота сидіння також регулюється спрощеним механізмом.

Офісне крісло Cynara важить 9 кг. Легка вага досягається спеціальною конструкцією рами та використанням композитного матеріалу з сітчастим покриттям.
Наприклад, обертовий стілець із сітчастим матеріалом спинки та регулюванням підголівника, опори під спину, висоти і глибини сидіння в IKEA важить 18 кг. За даними Okamura, зниження ваги на 50% означає скорочення викидів СО2 на 35%.

Читайте ще: Сучасні технології дозволили створити практичний та естетичний стілець

Дизайн Cynara оцінювався міжнародним журі премії RedDotAward і отримав найвищу оцінку Best of the Best.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3201