Український стійкий пластик для інтер’єрів отримає грант від ЄБРР
Фото: The Good Plastic Company

Український стійкий пластик для інтер’єрів отримає грант від ЄБРР

Українська компанія The Good Plastic Company (Зе Гуд Пластик Компані) стала однією із шести переможців, які отримають грант від ЄБРР та ЄС. Вони взяли участь у проєкті «Кліматичні Інноваційні Ваучери», у рамках якого ЄБРР та ЄС надають гранти малому та середньому бізнесу на розроблення та впровадження кліматичних технологій. Заступниця голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Ірина Кравченко привітала компанію на церемонії нагородження, яка відбулася 16 вересня 2021 року.

The Good Plastic Company пропонує декоративні панелі з переробленого пластику для виробництва меблів, дизайну інтер’єру, архітектури та будівництва. Вироби виготовляються з монопластику: полістиролу (PS/HIPS), поліпропілену (PP), полікарбонату (ПК), поліетилену (LDPE, HDPE), поліетилентерефталату (PETG), акрилу (PMMA) та ABS. Тому панелі легко переробляти.
Бізнес ґрунтувався на бажанні не перероблювати невеликі обсяги, а зробити щось велике. Масштабність закладена і в місію компанії: розв’язати проблему 400 мільйонів тонн пластикових відходів, які утворюються щорічно. Компанія працює вже три роки та має виробництво в трьох країнах: Нідерландах, Великобританії та Україні.

Грант від ЄБРР та ЄС буде використано на розширення виробництва високоякісних пластикових панелей із вторинної сировини. Щоби створити попит на вироби з переробленого пластику та уберегти цінний матеріал від потрапляння на звалища, в океани чи спалювальні установки.

Читайте ще: Вчені зробили водовідштовхувальний текстиль стійким

Україна приєдналася до проєкту «Кліматичні Інноваційні Ваучери» у 2017 році.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
+380 44 237 XX XX +380 44 592 6444
Ідентифікатор: 3203