Підсумки виставок Design Living Tendency 2012 і Меблеві Технології, Комплектуючі, Текстиль
Фото КМКЯ

Підсумки виставок Design Living Tendency 2012 і Меблеві Технології, Комплектуючі, Текстиль

З 3 по 6 жовтня 2012 року в Києві на території виставкового центру КиївЕкспоПлаза (вул. Салютна, 2б, ст. М. «Нивки») відбулися унікальна виставка, яка розкриває тему інтер`єрних рішень, «Design. Living Tendency» і 21 міжнародна виставка матеріалів для виробництва, декору і оздоблення меблів, фурнітури, механізмів, устаткування та інструменту - «Меблеві технології, Комплектуючі, Текстиль».

Організатор: ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».

DLT і МТКТ в цифрах

За 4 дні роботи виставок зафіксовано понад 19 тисяч візитів. Фахівці з усіх регіонів України, серед яких: керівники меблевих компаній, дизайнери, архітектори, дистриб`ютори, а також роздрібні покупці, відвідали заходи з метою розширення переліку можливих постачальників, збільшення асортименту продукції, а також ознайомлення з новими тенденціями на інтерьерном ринку України. Також відзначено збільшення числа іноземних відвідувачів.

Загальна площа виставок в 2012 році склала більше - 19 000 м кв, що на 15% більше по відношенню до 2011 року. У трьох павільйонах свою продукцію представили компанії з України, Німеччини, Росії, Італії, Туреччини, Польщі, Китаю та ін. Серед представлених компаній провідні гравці інтер`єрного і меблевого ринку. Всього у виставках взяли участь 364 компанії, серед яких фабрика Інтерстиль, Флеш, Матролюкс, Prime Material, Артіль, Preciosa, Gardinia, Blanche ™, Інтер`єр Плюс, Апарель, ArtGlass, Eustergerling Interieur, TAC, ІНТЕРКЬЮД, Cilek TM.

DLT 2012 - в черговий раз підтвердила статус головної інтер`єрного події в Україні, в рамках якого були представлені новітні тенденції у сфері сучасного дизайну інтер`єру.

Виставка об`єднала такі розділи:

Меблі. Інтер`єр, в рамках даного розділу були представлені різноманітні варіанти меблів для дому та офісу. Це корпусні меблі, м`які меблі, варіанти меблів для ванних кімнат і кухонні меблеві рішення.

Décor Trend Performance, експозиція, яка зібрала провідні компанії сектора декору, подарунків і новорічного оздоблення.

Світло - У цьому розділі були зібрані провідні вітчизняні та зарубіжні компанії і бренди, які представили новітні розробки в секторі освітлювальних приладів для дому.

Четвертий розділ, Текстиль. Інтер`єр, по праву вважається найбільшою в Україні експозицією інтер`єрного текстилю. У 2012 році вона об`єднала близько 100 компаній, які представили широкий асортимент домашнього текстилю і матеріалів для створення затишного інтер`єру. Найбільш об`ємно був представлений сектор «Декор вікна», в якому зосередилося все розмаїття продукції - фіранок, портьєрних тканин, штор, сонцезахисних систем.

Програма заходів

Найважливішою подією і основний комунікаційним майданчиком виставки став «Театр Сучасного Дизайну» - грандіозна інсталяція, яка зібрала 14 різних сценаріїв взаємодії предметів в інтер`єрі. Провідні дизайн-студії України розмістили на вертикальній сцені в загальній складності 40 авторських предметів, об`єднаних в інсталяції, що демонструють новітні тенденції в дизайні інтер`єру.

Щодня на сцені «Театру сучасного дизайну» проходили презентації учасників проекту і безліч цікавих заходів, які з`єднали теорію і практичні навички в області дизайну, тим самим не залишивши байдужими жодного відвідувача виставки.

З величезним успіхом пройшов майстер-клас Джулії Джерози (Giulia Gerosa) - фахівця в галузі проектування та дизайну тимчасових просторів. Синьйора Джероза поділилася з аудиторією Театру Сучасного Дизайну власним досвідом роботи з найбільшими брендами, а також розповіла українським дизайнерам та архітекторам про поняття «Temporary space», з чого варто починати роботу над проектом і як втілювати в життя найсміливіші ідеї.

Не менший інтерес відвідувачів викликав майстер-клас Віталія Івахова - експерта інтер`єрного ринку, автора і ведучого телевізійної програми «Курс Інтер`єру», власника мережі салонів «100% інтер`єр».

Темою майстер-класу стало роздум на тему практики підбору дизайнером інтер`єрного наповнення для замовника, використання системи, яка швидко дозволила б побачити всі існуючі можливі альтернативи за ціною і за функціонально-емоційним параметрами, тобто по дизайну і уникнути конфлікту із замовником.

В рамках програми заходів виставки також відбулася лекція Наталії Синепупова і Івана Бели «Дизайн-мислення. Неявні потреби споживача ». Лектори презентували аудиторії Школу Візуальних Комунікацій, а також розглянули такі питання, як: ефективна комунікація зі споживачем, інструменти якісного дослідження споживача і роль дизайнера в такому дослідженні.

Влад Голдаковський - практикуючий архітектор, член об`єднання «Група Предметів». автор проекту арт-готелю «Космополіт`» в м. Київ, прочитав лекцію на тему «Криза ідеального: архітектура та дизайн в суспільстві споживання».

5 жовтня відбулося урочисте вручення сертифікатів учасників «Театру сучасного дизайну». Були відзначені: Інтер`єрна майстерня Сергія Махна, Майстерня дизайну Юрія Цегла, Interior design Studio Solmaz Primavera, Architectural creative lab `Fabrique de FORMe`, WondeRoom, Студія `Fire Touch`, KonONEnko industrial design, LITVINENKO, Solovyova design, AMAI designlab, Puzurdoi.

МТКТ 2012

Міжнародна виставка «Меблеві технології, комплектуючі, текстиль», в експозиції якої були представлені компоненти, напівфабрикати, матеріали та сучасні технології, викликала інтерес як професіоналів, так і меблевиків-любителів. За оцінками фахівців, за останні роки частка `індивідуальних` виробників меблів виросла на 20-30% у загальній структурі українського меблевого виробництва. Саме `індівідуальники`, а також представники середніх і великих компаній визначили склад відвідувачів виставки МТКТ.

У цьому році вперше був презентований інноваційний підхід до участі - проект «Бібліотека поверхонь», який об`єднав представників сектора «Поверхня» в єдиний офлайн-каталог. Проект дозволив учасникам виставки сфокусувати увагу відвідувачів на відмітних особливостях та перевагах своєї продукції.

Чергові виставки «Design. Living Tendency » і «Меблеві Технології, Комплектуючі Текстиль» будуть проходити з 2 по 5 жовтня 2013 року.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 1463